Arbeta med nya ord

Skärmavbild 2016-06-10 kl. 18.08.14

Att lära sig ord på ett nytt språk och minnas dem är inte alltid så lätt. Därför behöver vi variera undervisningen så att så många olika sinnen som möjligt aktiveras!

Här kommer några tips på aktiviteter som kan få eleverna att minnas betydelsen. Min favorit är leken med en tärning (se bild). Eleverna kan arbeta i par eller i grupper om tre. En av eleverna drar ett ord som de ska göra något med. Vad de  ska göra bestämmer tärningen; förklara, använda i en mening, rita m.m. En rolig aktivitet där hela gruppen kan vara delaktig om det krävs. Kanske kan det vara ett roligt sätt att förhöra en glosläxa? Eller så kan ni hämta ord från en text eller ett tema ni arbetar med.

Ett annat förslag är att använda sig av Dolch Word List. Det är en fantastiskt bra lista på ord som är vanligt förekommande i barnlitteratur, och som därför kan vara bra att kunna! Välj ut ord på en lämplig nivå och gör egna laminerade kort som eleverna kan använda sig av. Det kan också vara en idé att skriva ut olika nivåer på papper med olika färger för att anpassa aktiviteten till elevernas kunskaper.

 

Skärmavbild 2016-05-19 kl. 23.26.10

 

Avslutningsvis kommer här Best Ways To Memorize English Words – en lista på olika aktiviteter som gynnar utvecklingen av ordförrådet. Idéer att använda i klassrummet eller tipsa om på utvecklingssamtalet!

Skärmavbild 2016-06-11 kl. 19.42.54

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s