Who Am I?

 

Who Am I är en rolig uppgift som många lärare säkert redan har provat och som får eleverna att prata på ett lustfyllt sätt.

Det går ut på att eleven tilldelas en person, vars identitet de inte får reda på från början (t.ex. genom att dra en lapp i en påse). Eleven visar upp sin lapp för de andra innan frågesporten drar igång. Sedan ställer eleven frågor för att försöka klura ut vilken person som stod på lappen. Detta kan göras i mindre grupper om 4-5 elever, eller genom att en elev sätter sig framför hela klassen.

Det kan också skapa lite extra spänning om det införs en maxgräns på 20 frågor. Jämför till exempel ”20 Questions” som det heter på engelska.

Ett annat tips är att eleverna själva får ge förslag på olika substantiv. Alla skriver ner ett förslag på en lapp, viker ihop den och lägger i en gemensam påse. Sedan drar var och en en ny lapp och gissar vad som står.

Teknikmagasinet säljer just nu en superrolig variant på denna gissningslek, som garanterat gör undervisningen mer lustfylld. Köp hem Face Mats (se bild) och låt eleverna skratta gott medan de lär sig kommunicera på engelska!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s