Opposites

Find Your Opposite. Använd dessa listor med motsatsord för att utveckla elevernas ordförråd.

Eleverna kan spela kort för att repetera/lära sig nya ord. Skriv ut 52 kort med motsatsord på (ett ord per kort). Två elever spelar mot varandra. Eleverna får 7 kort på hand och resten läggs i en hög mittemellan eleverna. En elev börjar fråga ”Do you have the opposite of…?” Har den andra eleven kortet lämnas det över och samma elev fortsätter fråga till dess att den andra eleven svarar ”No.” Då får eleven som frågade ta ett kort ur högen och turen går över till den andra.

Ett annat alternativ är Find Your Opposite. Läraren ger alla eleverna i klassen varsitt ord (obs, alla måste ha en motsats så att någon inte blir utan). Sedan får eleverna gå runt och försöka hitta sin motsats. Rada upp alla på slutet och kontrollera att det blev rätt! Om du gör det många gånger kan du göra det på tid och utmana eleverna att göra det så snabbt som möjligt. Görs med fördel utomhus.

Ett tredje alternativ är att använda dessa flashcards för att visa en bild som illustrerar två motsatsord. Eleverna ska sen komma på vilka ord som bilden föreställer (det kan vara bra om de har tränat på orden innan). Låt eleverna arbeta i par och gör en liten tävling av hela övningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s